Preko Facebooka nabavio drva i namirnice za osam porodica

Vijesti 23. jan 201713:11 > 13:12
Facebook

Prije dvije godine smo pisali o bihaćkom reperu koji je tada uputio "novčani izazov" gradonačelniku Bihaća kako bi spasio život svog sugrađana.

Dvije godine kasnije, Adnan Budimlić je preko Facebooka realizovao još jednu humanitarnu akciju.

Za vrijeme “sibirskog vala” hladnoće u BiH, mnoge porodice su imale problema sa ogrijevom s obzirom da je snijeg odsjekao komunikaciju sa obližnjim selima.

Također, finansijaska situacija nekih građana često ograničava mogućnost da se pripremi dovoljna količina ogrijeva u vanrednim situacijama kao što je bila ona sa sibirskim valom.

To je bio dovoljan povod Budimliću da preko Facebooka pozove sugrađane da se organizuju i onima kojima je najpotrebnije obezbijede pakete sa osnovnim namirnicama i jednokratnu količinu ogrijeva za zimske dane koji su nastupili.

Na ideju sam došao nakon što sam odlučio kupiti drva i osnovne namirnice za jednog našeg sugrađanina koji je na rubu egzistencije. Nažalost, on nije jedini takav slučaj u mom gradu tako da sam postavio video na Facebook u kojem sam pozvao ljude da mi se pridruže, kako bi pomogli i još nekim ugroženim ljudima u mom gradu, ali i drugim gradovima u državi“, kazao je Budimlić za N1.

Facebook

Kaže da odziv ljudi nije bio u mjeri u kojoj je očekivao, ali da se ipak uspjelo pomoći.

Cilj je bio pomoći onim najugroženijim, među kojima je bilo i nekoliko demobilisanih boraca Armije RBiH koji, sa ili bez vremenskih neprilika, žive na rubu egzistencije.

Pomogli su mi prijatelji iz ekipe Generacija X i nekoliko poznanika. Odaziv nije bio kakav sam očekivao jer sam se nadao da ćemo pomoći što većem broju ljudi, ali bez obzira na sve, dobro je prošlo. Uspjeli smo obezbijediti po paletu drva i pakete sa osnovim namirnicama (brašno, ulje, šećer, sol, itd) sa osam porodica kojima je to potrebno“, dodao je Budimlić.

Facebook

Inače, Budimlić često organizuje humanitarne akcije, a o jednoj takvoj više pročitajte na linku OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.