Od "twilight" zone do "novinara koji nije normalan"

Vijesti 27. jan 201714:35 > 15:04
N1

Generalna direktorica Kliničkog centra u Sarajevu Sebija Izetbegović danas je održala pres-konferenciju gdje je predstavila rezultate rada u proteklih godinu dana sa djelimičnim osvrtom na stanje koje je trenutni menadžment zatekao u KCUS-u po preuzimanju mandata.

Izetbegović je obraćanju medijima kazala kako su ljekari umjesto na poslu bili po sarajevskim kafanama, putovali svijetom, da je laboratorija bila kao “twilight” zona, da su pacijenti čitali knjige dok su čekali preglede zbog sporosti cijelog sistema. 

Generalna direktorica KCUS-a je kazala i kako su “pacijenti bili zblanuti, kada im je osoblje Kliničkog centra poželjelo ‘dobro jutro'”, jer kako je kazala, nisu navikli na to.

Također, na pitanje novinarke Al Jazeera Balkans Nataše Kovačev, koja ju je na ekavici pitala o odlascima ljekara te kazala: “Da li je moguće da su svi lekari bili problematični“, Izetbegović je odgovorila također ekavicom, odnosno upotrijebila je riječ “lekari”, nakon čega se novinar Žurnala Avdo Avdić uključio u razgovor te taj čin Sebije Izetbegović nazvao fašizmom, na šta je ona odgovorila da “on nije normalan“.

Također, dr. Edo Hasanbegović je novinarku lista Dnevni avaz pitao “da li je normalna”.

Pogledajte najzanimljivije dijelove današnjeg obraćanja direktorice Kliničkog centra u Sarajevu čije je obraćanje medijima jako rijetko.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVOna ovom linku.