Govedarica: Gdje je otišlo 30 miliona dolara za lobiranje?

Vijesti 01. feb 201715:08 > 15:10
N1

Narodna skupština Republike Srpske treba da formira anketni odbor koji će utvrditi na koji način je aktuelna vlast potrošila novac građana RS-a za lobiranje u svijetu, smatraju u Srpskoj demokratskoj stranci (SDS).

Lider ove stranke Vukota Govedarica kaže da su u SDS-u “zaprepašteni” izvještajem “Glasa Amerike”, po kojem su Milorad Dodik i njegove partijske kolege dosad u SAD-u potrošile 29.635.062,83 dolara za ove svrhe.

Ako je zaista potrošeno oko 30 miliona dolara za lobiranje u proteklih nekoliko godina, vrijeme je da se ozbiljno postavi pitanje gdje je otišao taj novac, u čijim džepovima je završio, a koje je koristi imala RS od svega ili je neko imao lične koristi“, pita Govedarica.

Smatra da bi u “normalnoj državi” skupštinski odbor ispitao ovo lobiranje.

Kaže i da bi premijerka RS-a Željka Cvijanović trebala odgovoriti šta je radila nedavno u SAD-u, kao i s kim će se sastati tokom ponovnog boravka u toj zemlji.

Izjave Cvijanović da ne može da saopći s kim se ranije sastala, smatra neozbiljnim.

Na ovaj način sve ostaje tajna…, jer vidimo da je Cvijanović otputovala u SAD, ali ne znamo zašto, osim ako ne pravi neku fotografiju i plasira je u javnost“, rekao je Vukota Govedarica.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.