Snimak nadzornih kamera iz noći kad je stradao Dženan Memić

Vijesti 08. feb 201709:57 > 14:20
Screenshot/N1

Porodica Dženana Memića koji je smrtno stradao 8. februara danas je na protestu novinarskim ekipama podijelila snimak nadzornih kamera u kobnoj noći kada je život izgubio Dženan Memić.

Dženanov otac Muriz jučer je na suđenju Ljubi Seferoviću i njegovom ocu Bekriji zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja i za krivično djelo neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći i krivično djelo sprječavanje dokazivanja, a u slučaju smrti Dženana Memića, kazao da postoji snimak s nadzornih kamera iz Aleje na kojem je, kako tvrdi, jasno da kombi Ljube i Bekrije Seferovića nije bio oštećen.

On je na jučerašnjem suđenju Seferovićima kazao da mu je neko u kući ostavio videosnimak sa Kuvajtske ambasade i da ga je on poslao na vještačenje u Kanadu. 

Ja sam snimak poslao svojoj familiji u Kanadi, a oni su poslali dalje nekim institucijama koje su to radile. Meni je došao vještačen snimak i na njemu se vidi kombi koji ide malo većom brzinom. Izdvojeno je da su oba svjetla ispravna i u sredini tablice je slovo A drugi brojevi se ne vide“, izjavio je Muriz Memić.

U zahtjevu za smjenu kantonalne tužiteljice Dalide Bruzić koji je Memić danas uputio Kantonalnom tužilaštvu, on navodi da se na snimku jasno vidi Golf IV koji u kritičnom vremenu u nekoliko navrata te noći prolazi Velikom alejom, a na Golfu su vidljiva oštećenja fara. On tvrdi da se zna u čijem je posjedu navedeno vozilo. 

Tužilaštvo KS je reklo da je ovaj videosnimak nezakonit dokaz.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.