Skaka i Samardžija preuzeli olimpijsku zastavu EYOF-a

Vijesti 18. feb 201721:34 > 21:39
N1

Sinoć je u olimpijskom selu na svečanosti zatvaranja 13. EYOF-u u Erzurumu, spuštena olimpijska zastava na Olimpijske igre za mlade.

N1
N1
N1
N1
N1

Ona je potom i predata Abdulahu Skaki i Nenadu Samardžiji, gradonačelnicima Sarajeva i Istočnog Sarajeva.

Pred nekoliko hiljada sportista iz Evrope intonirana je himna BiH čime se fokus pažnje evropske olimpijske porodice okreće prema Sarajevu i Istočnom Sarajevu, domaćinima narednog 14. EYOF-a 2019. godine.

Prilikom preuzimanja olimpijske zastave, gradonačelnik Skaka je čestitao domaćinu na uspješnoj organizaciji EYOF-a, a sportašima na postignutim rezultatima.

“Iskreno se radujem sto su Sarajevo i Istočno Sarajevo dobili priliku da organizuje EYOF 2019 – olimpijske igre za mlade. Nadam se da ćemo opravdati ukazano povjerenje i bar na malo probuditi sjećanja na davnu ‘84 kod Sarajlija i probuditi olimpijski duh grada”, izjavio je Skaka za N1.

“U Sarajevu su u februaru 1984. održane do tada najbolje organizirane zimske olimpijske igre. Naša je namjera ponoviti to i biti još uspješniji na EYOF-u 2019., koji predstavlja snažnu promociju za naše gradove, zemlju i izuzetnu priliku za mlade“, istaknuo je Skaka na zatvaranju EYOF-a, kazao je Skaka na zatvaranju EYOF-a u U Turskoj.