Tuzlaci zasukali rukave i odlučili spasiti svoju Ditu

Vijesti 22. feb 201716:17 > 16:46
N1

Industrija deterdženata Dita iz Tuzle posljednjih je dana ponovo u fokusu pažnje bosanskohercegovačke javnosti.

Naime, nakon što su iz menadžmenta Dite poručili da nemaju novca za snimanje reklama, grupa tuzlanskih entuzijasta odlučila je zasukati rukave i pomoći gigantu – onoliko koliko oni mogu i znaju.

 ”Fabrika Dita u javnost je dospjela nakon niza bezuspješnih pokušaja radnika da spase svoju firmu od privatizacijske pljačke i ta njihova borba je drukčija po tome što su oni predano čuvali svoj pogon i svoju firmu. Kad čovjek tu priču čuje, osjeti potrebu da se preispita i da vidi na koji način može doprinijeti ovoj jedinstvenoj borbi. Većina sličnih firmi završi u starom željezu, a ovdje je slučaj vrlo specifičan”, ispričao je za N1 glumac Mirza Ćatibušić, jedan od inicijatora ideje o snimanju reklamnog spota za Ditine proizvode.

On je dodao da je akciju pokrenuo na Twitteru.

”Postavio sam svojim kolegama pitanje na Twitteru, a odziv je bio nevjerovatan. Prepoznala se energija i ta reklama nije bila ni potrebna. Dita je pokrenula proizvodnju i stvari su krenuli u pozitivnom smislu. S vremenom se početnički elan izgubio, a Dita nije uspjela da se proda nekome ko će od te fabrike napraviti novu uspješnu fabriku. S prijateljima s portala Tuzlanski.ba dogovorio sam lokaciju i izgled reklame koja je više u formi nekog humorističnog skeča koja treba privuću pažnju ljudi kako bi u konačnici kupovinom proizvoda doprinijeli da Dita bude što bolja udavača za nove mušterije”, dodao je on.

Dobra energija rezultirala je ovih dana spotom, a reakcije su odlične. Glas o tuzlanskom gigantu ponovo se čuje.

”Stvara se jedna jako lijepo energija građana koji u svojim domenima pomažu ovoj priči. Možda ovo neće donijeti pozitivan ishod, ali u moru ovih medijskih pojava, ova priča daje jednu humanu notu koja nam je u ovom trenutku prijeko potrebna”, rekao je naš sagovornik.

Osim Ćatibušića, u snimanju reklame učestvovali su Emir Bašić, Dario Matić, Tarik Dahić, Vedran Živković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.