Kurspahić: Ignorišem sve one koji ne slave 1. mart

Vijesti 01. mar 201716:48 > 16:52
N1

Midheta Kurspahić je pripadnica stare škole novinarstva. Davne 1992. godine bila je urednica na TV Sarajevo.

Na pitanje kako pamti taj 1. mart 1992. godine i kakvo je bilo raspoloženje među novinarima, gošća Dana uživo je odgovorila:

Osjećali smo se ponosno i sretno. Od 1. marta 1992. i 1994. kod pravih ljudi koji žive BiH ostaje i danas. Mora čestitka Dana nezavisnosti je čestitka svima ljudima koji žive u BiH. Apsolutno me ne zanimaju oni koji ignorišu i ne slave Dan nezavisnosti BiH.”

Kurspahić je kazala da je jučerašnja pobjeda najboljeg bh. tenisera Damira Džumhur divna vijest, kao i njegova poruka svim građanima BiH povodom Dan nezavisnosti.

Jeste li znali, odnosno imali izvore koji su govorili da će se desiti sve ono što je uslijedilo mjesec dana nakon 1. marta 1992. godine?

To me često pitaju mlađe. Teško je odgovoriti na to pitanje, jer mnogi očekuju da odgovor bude takav da smo mogli očekivati. Mogu reći da se osjetio negativni elektricitet i loša atmosfera, ali naše tadašnje poimanje zajedničkog života nije nas nikada navodilo na to da će se malo poslije dogoditi najgori oblik krvoprolića“, izjavila je Kurspahić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.