Marković: Besmisleno je učestvovati u radu Parlamenta BiH

Vijesti 06. mar 201711:37 > 11:54
Screenshot

Nastavak 42. sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine zakazan je za sutra.

Još uvijek nije poznato da li će se steći svi uvjeti za održavanje sjednice s obzirom na ocjenu predsjedavajućeg Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Staše Košarca da bit prisustvo sjednici dalo ”legitimitet odlukama Bakira Izetbegovića”.

On je ocijenio da su uslovi za održavanje sjednice Predstavničkog doma danas gori, a politička kriza još teža i složenija nego prije tri sedmice.

“Srpski poslanici iz Republike Srpske ne mogu se ponašati kao da se ništa nije dogodilo. Naše prisustvo na sjednici dalo bi neku vrstu legitimiteta odlukama i potezima Bakira Izetbegovića i poništilo zaključke Narodne skupštine Republike Srpske. Time bismo Republici Srpskoj učinili veliku štetu, na šta nemamo pravo”, kazao je jučer Košarac.

Kako je za N1 danas ispričala zastupnica SNSD-a u Parlamentu BiH Milica Marković, parlamentarci iz ove stranke sigurno će biti u zgradi Parlamenta BiH, ali da nije izvjesno da će učestvovati u radu.

”Mi ćemo sigurno biti u zgradi Parlamenta, ali potpuno je neizvjesno hoćemo li učestvovati zato što do danas, a vjerujem ni do sutra, neće bit dati određeni odgovori koje smo mi tražili od Predsjedništva BiH, prije svega od bošnjačkog člana Predsjedništva, u pogledu predavanja zahtjeva za reviziju tužbe protiv Srbije. S obzirom na to da nije bilo nikakvih odgovora s te strane i da se tu ništa nije dogodilo, mislim da je besmisleno učestvovati u radu, ali da ćemo u Parlamentu biti – bit ćemo”, rekla je Milica Marković za N1.

Sutrašnja sjednica počet će u 10 sati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.