U Modriči spašeni čobani, u toku evakuacija ovaca

Vijesti 08. mar 201712:08 > 12:11
Anadolija / Ilustracija

Pripadnici Civilne zaštite uspješno su evakuisali dvojicu ovčara koji su s oko 700 ovaca ostali opkoljeni vodom nabujale Bosne u mjestu Dugo Polje, na lokaciji Kutlovac kod Modriče.

Samostalni stručni saradnik za Civilnu zaštitu u Modriči Željko Terzić je pojasnio da su zatržili pomoć kolega iz Gradčca za evakuaciju ovaca, koja ide sporo.

“Intervenisale su specijalizovane ekipe civilne zaštite i rodnilačkog kluba ‘Vidra’ i dvojicu čobana smo izvukli. U toku je evakuacija stoke. Teren je zahtjevan i sve ide sporo i tražili smo dodatnu pomoć od kolega iz Gradačca i očekujemo njihov dolazak da bi se sve ubrazalo”, rekao je Terzić.

U Civilnoj zaštiti Modriča su istakli i da je vodostaj Bosne uzvodno od Doboja u stagnaciji, te stado ovaca nije u neposrednoj opasnosti.

Ukoliko dođe do opadanja vodostaja, vjeruje da će i ovce koje ne budu u mogućnosti evakuisati, preživjeti.

Terzić je rekao da su preduzeli mjere pripravnosti i praćenja vodotoka, te da nisu očekivali mjestimično izlijevanje Bosne.

Podsjetio je da je jutros oko 7.00 sati Civilnoj zaštiti Modriča dojavljeno da je u Mjesnoj zajednici Dugo Polje ostalo okruženo vodom stado od oko 700 ovaca i dva čabana.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.