Treći dan traje potraga za nestalim dječakom iz Lopara

N1

Nastavljena je potraga za desetogodišnjim dječakom Konstantinom Stijepićem koji je prije dva dana nestao na Majevici kod Lopara. U potragu su uključeni pripadnici obje entitetske uprave civilne zaštite, te veliki broj mještana. Rezultata potrage još nema.

Selo Lipovica kod Lopara – treći dan potrage za desetogodišnjim dječakom Konstantinom Stijepićem koji je u utorak popodne posljednji put viđen na porodičnom imanju. Od tad mu se gubi svaki trag.

Bio je sa majkom, tu u dvorištu. Pazio je stoku. Išao je ispred majke, ona nije mogla da ga isprati, i udaljio se u nepoznatom pravcu“, istakao je Stjepan Terzić, načelnik Sektora policije CJB Bijeljina.

Konstantin je dijete sa poteškoćama u razvoju, boluje od autizma, što potragu čini složenijom. Pored pripadnika Centra javne bezbjednosti Bijeljina i Zvornik, civilne zaštite i vatrogasaca, u potragu se uključio veliki broj mještana.

Veliki broj ljudi se odazvao – i mještana i članova različitih udruženja. Malo nam i vrijeme otežava posao ali se nadam da ćemo uspjeti da ga pronađemo“, kazao je Rado Savić, načelnik Opštine Lopare.

Cijelo veče smo radili pretragu terena i nismo ništa uspjeli da nađemo. Evo i danas cijeli dan radimo i nema nikakvih rezultata. Tražićemo dok ne nađemo. Vidite da je magla, kiša… Mokri smo. Sušimo se, idemo na smjenu, i tako“, rekao je mještanin Mitar Tojić.

Na poziv načelnika Opštine Lopare, u potragu su se uključili i pripadnici Federalne uprave civilne zaštite. Ministar bezbjednosti BiH naglašava da je Uprava civilne zaštite Republike Srpske nespremna.

Pitam ima li dolje civilne zaštite, kažu da ima. Imaju li šta od tehnike? Ni špage nemaju. Tako mi doslovno čovjek kaže“, izjavio je Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH.

Iz Republičke uprave civilne zaštite kažu da su uključeni u potragu za dječakom, punim kapacitetom.

Republička uprava civilne zaštite RS neće gubiti vrijeme da komentariše izjave neodgovornih i gospodina Mektića. Što se tiče opreme kojom raspolažemo, mi u svakom pogledu razvijamo svoje kapacitete na domaćem i međunarodnom planu, u tehnološkom, tehničkom, ljudskom i stručnom smislu“, naveo je Željko Stojanović iz Civilne zaštite RS.

U potragu su, pored velikog broja ljudi, uključeni psi tragači te dvije posade sa dronovima. Iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina pozivaju građane da, ukoliko imaju bilo kakve nove informacije, o tome obavijeste najbližu policijsku stanicu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.