Zavirite u imovinski karton Asima Sarajlića

Vijesti 13. mar 201714:43 > 14:45
Facebook

Asim Sarajlić, potpredsjednik Stranke demokratske akcije, jedan je od optuženih u predmetu "Bosna". Kantonalno tužilaštvo KS ga tereti za krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je danas optužnicu protiv Amira Zukića, Safeta Bibića, Senada i Nedžada Trake, Ramiza Karavdića, Eseda Džananovića, Asima Sarajlića, Mirsada Kukića i Seida Fazlagića, potvrdila je za N1 portparolka Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Terete se za krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela, u vezi sa krivičnim djelom primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem te krivično djelo protuzakonito posredovanje.

Potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Asim Sarajlić je rođen 1975. godine u Vogošći. U toj sarajevskoj prigradskoj općini živi sa suprugom Eminom, kćerkom Esmom i sinom Ibrahimom. Diplomirao je 2001. godine na Odsjeku za odbranu i sigurnost Fakulteta političkih nauka u Sarajevu. Trenutno je na postdiplomskom studiju Politologije, navodi Centar za istraživačko novinarstvo.

U Stranku demokratske akcije (SDA) se upisao kao petnaestogodišnjak, 1990. godine, a od 1996. postaje aktivan član. Potpredsjednik je stranke SDA od 2013. godine.

Karijera

Početkom januara 2003. godine zapošljava se u Hotelima Ilidža d.d. Sarajevo na poziciju glavnog hotelskog inspektora i menadžer-direktora. Ovaj posao je obavljao do kraja oktobra 2004. godine, kada je na lokalnim izborima izabran za načelnika Općine Vogošća. Drugi mandat načelnika Općine dobio je četiri godine kasnije.

Općinsku funkciju napušta u pola mandata, jer je 2010. godine izabran u Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Na općim izborima 2014. godine obnovio je mandat sa 18.618 glasova birača.

Imovina

Sarajlić posjeduje stan sa dvije garaže u Vogošći, a prijavio je i suvlasništvo nad porodičnom kućom i zemljištem.

U imovinskom kartonu iz 2014. godine prijavio je automobil Toyotu Yaris, kupljen iste godine za 20.000 KM, koji se, kako je rekao novinarima CIN-a, vodi na supruginom imenu. Na računu u banci ima 13.000 KM.

Svu ušteđevinu koju je prije četiri godine prijavio na ime supruge i djece, kao i dionice iz Fonda „Bonus“, pretvorio je u dionice „Eurohausa“. Njihovu vrijednost procijenio je na 25.000 KM. Sarajlić je 2010. godine digao kredit od 100.000 KM koji treba vratiti do 2016. godine.

Kompletan imovinski karton Asima Sarajlića potražite OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.