Građani Sarajeva se pitaju: "Čiji je Marijin-Dvor"?

Vijesti 13. mar 201715:55 > 16:04
1grad1borba

Krajem prošle godine stanovnici Sarajeva u svojim poštanskim sandučićima i na ulicama mogli su pronaći bilten "neformalne društveno-političke organizacije - Jedan grad Jedna borba".

Naime, prema informacijama koje se mogu naći na njihovoj oficijelnoj web i Facebook stranici riječ je o neformalnoj grupi građana Sarajeva koji djeluju pod motom borbe protiv dominacije i eksploatacije, te navode kako rade za društveno dobro i podržavaju sve napredne snage i njihove bitke.

Bave se problemima običnog građanina poput zagađenja zraka, prekida u vodosnabdijevanju, zemljištem na atraktivnim lokacijama glavnog grada BiH, nelegalnim radnjama vlasti, kriminalom…

“Piše ko zna, smije i umije; izlazi kad treba i mora; štampa se u kućnoj radinosti” stoji ispod imena biltena Jedan grad Jedna borba.

U posljednjem, sedmom broju, autori biltena su poslali jednu vrstu upozorenja stanovnicima Sarajeva da ‘vlasti spremaju zadnji čin otimanja Marijin-Dvora od stanovnika i stanovnica Sarajeva.

Tekst pod naslovom “Čiji je Marijin-dvor?” pročitajte ispod.

1grad1borba
1grad1borba

A da zaista postoji interesovanje određenih investitora za zemljište u sarajevskom naselju Marijin-Dvor potvrđeno je na danas održanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva s obzirom da je razmotren “Nacrt Odluke o pristupanju izradi Izmjena i dopuna Regulacionog plana “Kvadrant C1- Marijin Dvor”.

Vijeće je svojim zaključkom uputilo Nacrt u javnu raspravu u trajanju od 15 dana.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.