Dr. Kulenović: Novi UO neće preuzeti Ljekarsku komoru

Vijesti 15. mar 201712:21 > 12:33
Pixabay

Krajem januara održana je vanredna Skupština Ljekarske komore Kantona Sarajevo na kojoj je izabrano novo rukovodstvo, a u novembru prošle godine dr. Dragan Stevanović podnio je ostavku na mjestu predsjednika Upravnog odbora ove institucije.

Podsjećamo, dr. Stevanović je prije ostavke bio veliki kritičar rada menadžmenta Kliničkog univerzitetskog centra u Sarajevu na čelu sa Sebijom Izetbegović. Među prvima se usprotivio mogućnosti spajanja Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” i UKCS-a navodeći da bi, kako je kazao, takav eksperiment doveo do gašenja Opće bolnice. Nakon toga, zajedno sa još nekoliko kolega ušao je u otvoreni verbalni rat sa novim menadžmentom UKCS-a u slučaju plaćanja članarine Ljekarskoj komori.

Prim. dr. Fahrudin Kulenović, predsjednik Ljekarske komore Kantona Sarajevo za N1 je kazao da nova, prema njegovim riječima, nelegalna skupština danas neće preuzeti Ljekarsku komoru KS iako su to planirali.

Htjeli su da preuzmu Ljekarsku komoru danas. Više puta sam rekao da je ta njihova skupština lažirana i nezakonita. Ja sam uložio prigovor Sudu koji je donio tzv. mjere obezbjeđenja. Dok se ne riješi sudski proces oni ne mogu preuzeti Komoru, a oni su mislili da će je preuzeti danas. Međutim, od toga nema ništa.”

Koliko će sve trajati zavisi od suda, ističe prim. dr. Kulenović i naglašava da se radi o činjenicama.

Skupština nije sazvana i održana po statutu. Statut ne poznaje fenomen vanredne izborne skupštine, a oni su radili pod vanrednom izbornom skupštinom“, izjavio je prim. dr. Kulenović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.