Posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15. aprila

Vijesti 28. mar 201707:39 > 07:40
AFP

Ovoga jutra na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu. Sitniji odroni zemlje ili kamenja mogući su na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i na planinskim prevojima.

Vozači se pozivaju na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. I pored povoljnih vremenskih uslova, posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.aprila.

Na putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije. Izdvajaju se autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman), Kakanj – Zenica Jug (u mjestu Donji Tičići) i Zvirovići-Kravice (ispred mosta Studenčica i od tunela Bijela Vlaka do vijadukta Pavlović), kao i magistralni putevi: M-18 Olovo-Kladanj, M-18 Simin Han-Priboj, M-17 Čapljina-Studenci, M-4 Teslić-Kotor Varoš, M-17 Nemila-Žepče-Maglaj i M-17 Jablanica-Mostar.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Još traju radovi na području Hrvatske na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na tim graničnim prijelazima povremeno saobraća usporeno, saopćeno je iz BIHAMK-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.