Vučić: Nemam problem da se vidim sa Izetbegovićem

Vijesti 03. apr 201718:05 > 18:15
N1

Članovi Predsjedništva BiH Dragan Čović i Mladen Ivanić sastat će se danas u Mostaru sa predsjednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem. Novinare u Mostaru interesovalo je da li će se novoizabrani predsjednik Srbije susresti i sa trećim članom Predsjedištva BiH Bakirom Izetbegovićem.

Na upit novinarke N1 da li će se sutra sastati sa Izetbegovićem tokom održavanja Međunarodnog sajma privrede, Vučić je odgovorio:

“Ne, koliko znam, predviđeno je da se sastanem sa Denisom Zvizdićem. Ali, ako dolazi Izetbegović na Sajam, nemam problem da se vidim i sa njim, i da razgovaram sa njim. Ja nikad od razgovora ne bježim”, kazao je Vučić.

Vučić je u poslijepodnevnim satima avionom Vlade Srbije stigao na aerodrom u Mostaru. Dočekali su ga gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i ambasador Srbije u Bosni i Hercegovini Stanimir Vukićević.

Ivanić će se sastati sa premijerom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem u 18:15 sati u hotelu “Mepas” nakon čega će novoizabrani predsjednik Srbije imati sastanak sa Čovićem u zgradi u Kabinetu hrvatskog člana PBiH u Mostaru u 19:00.

Vučić i Čović će u ponedjeljak u Mostaru imati odvojene susrete sa premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem i predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, najavljeno je na zvaničnom sajtu Predsjedništva BiH.

Premijer Srbije je u Mostar stigao dan poslije predsjedničkih izbora u Srbiji na kojima je ubjedljivo pobijedio.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.