Od danas pojačane kontrole na graničnim prelazima sa EU

Vijesti 07. apr 201707:36 > 07:47
MUP HR

Na putevima u Bosni i Hercegovini ovoga jutra saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz povećanu opasnost od odrona.

Od puteva sa izmjenjenim režimom saobraćaja zbog aktuelnih radova izdvajaju se autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman) i Zenica jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), kao i magistralni putevi: M-17 Žepče-Maglaj, M-18 Simin Han-Priboj, M-16 Poriče-Kupres, M-6.1 Kolo-Posušje i M-17 Jablanica-Mostar.

Za danas u 09.00 sati najavljen je početak radova na deminiranju na magistralnom putu M-5 Ripač-Vrtoče na dionici Ripač-Dubovsko. U narednom periodu u vremenu od 08.00 do 16.00 sati na toj dionici će dolaziti do povremenih polusatnih obustava.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Danas počinju pojačane kontrole na graničnim prelazima sa EU tako da se očekuju veće gužve i duža zadržavanja na graničnim prelazima sa Hrvatskom.

Zbog radova u Crnoj Gori (Ilino Brdo-Vilusi) svakodnevno se obustavlja saobraćaj od 09.00 do 11.00 sati i od 13.00 do 15.00 sati, tako da se ne preporučuje korištenje GP Klobuk.

Zbog radova koji još traju na području Hrvatske, povremeno se na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja formiraju duže kolone vozila.

Zbog održavanja Međunarodnog sajma Mostar 2017, kao i Salzburg foruma, večeras do ponoći, na snazi je zabrana prevoza eksplozivnih materija na području BiH. Dodatno je na području grada Sarajeva, također do ponoći zabranjeno kretanje vozilima koja prevoze i ostale „B“ materije.

Posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno do 15. aprila, saopćeno je iz BIHAMK-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.