Otkrivamo ko je misteriozni Saša koji je naljutio Dodika

Vijesti 21. apr 201714:55 > 15:03
N1

Na današnjoj konferenciji za novinare koju je u Banjaluci održao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, jedno pitanje novinarke N1 ga je posebno naljutilo.

Na pitanje da li postoji predstavništvo Republike Srpske u Izraelu i ako ne postoji kada je mislio obavijestiti javnost o tome i koja je funkcija Arija Livnea, predsjednik RS je rekao:

Sve je to zakovano od strane nekih ljudi koji su ranije radili predstavništva. U skladu sa izraelskim zakonima, tamo ima preduzeće koje vrši funkciju funkciju po ovlaštenju Vlade RS i mene kao predsjednika za rad tim ljudima“.

Predsjednik ovog bh. entiteta je kazao da je u tom predstaništvu RS-a jedno vrijeme radio čovjek koji se zove Saša i da je imao velike ambicije u tom pogledu.

Pošto mu je vjerovatno bilo dugo čekati da preuzme funkciju šefa predstavništva u Izraelu, počeo je da osporava bilo kakav rad, tako da je to sve njegova priča. U tom pogledu pribavio je neke poznanike iz Ministarstva inostranih poslova Izraela koji je u funkciji njegovog obračuna sa RS ili sa Arijem Livneom pokušava da skrene pažnju. Tu se uvukla i sujeta gospodina Crnadka koji mi je poslao pismo i koje sam ja ikada dobio kao predsjednik RS dobio, a vezano je za Izrael. Livne je učinio više za RS nego Crnadak i Borenović zajedno“, izjavio je Dodik.

Dodik je upitan i da li je izvjesni Saša Nikolić toliko moćan da upravlja Ministarstvom vanjskih poslova u Izraelu. Dodik je odgovorio:

“Ne upravlja nego je našao tamo nekog svoga pajdaša. To je sve individualizovano potpuno”.

A ko je ustvari Aleksandar Saša Nikolić?

N1 saznaje da se radi o čovjeku bliskom saradniku Abigdora Libermana, aktuelnog ministra odbrane Izraela, a ranijeg ministra vanjskih poslova te države.

Aleksandar Saša Nikolić je bio prisutan i na posljednjem sastanku ministara vanjskih poslova BiH Igora Crnadka i ministra Libermana koji je održan u martu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.