Saopćenje o navodnoj prostituciji u bijeljinskoj bolnici

Vijesti 24. apr 201711:41 > 11:46
REUTERS/Hannibal Hanschke

Uprava Bolnice "Sveti Vračevi" u Bijeljini najoštrije je danas osudila i demantovala bilo kakvu vezu sa spornim snimkom koji su neki mediji objavili kao vijest o navodnoj "prostituciji u bijeljinskoj bolnici".

“Sporni snimak, koji su objavili portali pojedinih medija, a koji prati krajnje nekorektna, tendenciozna i zlonamjerna vijest o navodnoj `prostituciji u bijeljinskoj bolnici` nije snimljen u prostorijama naše zdravstvene ustanove, što se vrlo jasno vidi”, saopšteno je iz Bolnice.

Iz Uprave ove zdravstvene ustanove poručuju da, bez namjere da se upuštaju gdje i kako je to snimljeno, najoštrije osuđuju i demantuju bilo kakvu vezu bijeljinske bolnice sa inkriminisanim materijalom i izražavaju svoje zgražavanje nad postupcima objavljivanja i distribucije takvog materijala.

“Posebno osuđujemo to što je, osim obmanjivanja javnosti, pominjanje naše zdravstvene ustanove u takvom konktekstu dovelo zdravstvene radnike Bolnice `Sveti Vračevi` Bijeljina u poziciju da se brane od stvari koje nemaju nikakve veze sa njima, a pri tome su aposlutno neistinite”, ističe se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da je Uprava Bolnice reagovala povodom neistinitog, zlonamjernog i ružnog konteksta u kojem se u prethodnim danima pominje ova zdravstvena ustanova, a s ciljem zaštite profesionalnog digniteta i ugleda Bolnice “Sveti Vračevi” Bijeljina.

“Napominjemo da zdravstveni radnici ove bolnice svoj posao obavljaju profesionalno i odgovorno i da ne smiju biti predmet spekulacija niti žrtve besposlenih i zlonamjernih ljudi koji u hodnicima zdravstvenih ustanova mobilnim telefonima prave `svoja mala umjetnička djela`”, poručuju iz Bolnice.

U saopštenju se dodaje da su u ovoj zdravstvenoj ustanovi posebno ogorčeni činjenicom da su ove neistine prvo plasirali mediji iz Federacije BiH, a kasnije preuzeli i pojedini portali iz Republike Srpske, te, bez ikakve provjere, preuzele i neke medijske kuće iz Bijeljine.

“Uprkos svemu navedenom, i ovom prilikom smo korektni i blagi u svojim konstatacijama, a pozivamo sve naše sugrađane da osude ovakve i slične postupke i da zdravstvenim radnicima omoguće da, kao i do sada, svoj posao obavljaju profesionalno, korektno i u najboljem interesu pacijenata”, navodi se u saopštenju Uprave bolnice “Sveti Vračevi” Bijeljina.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.