VIDEO| Pogledajte žestok verbalni okršaj Dodika i Čavića

Vijesti 16. maj 201716:32 > 16:35
N1

Burno je bilo danas nakon sjedince NSRS-a, gdje su se za govornicom - obraćajući se medijima smjenili Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a i Republike Srpske, te Dragan Čavić, lider opozicijskog bloka u ovom bh. entitetu.

Dodik i Čavić su u obraćanju medijima iznijeli niz optužbi na račun jedan drugog, gdje nisu birali riječi.

Dodik tvrdi da je SDS na čelu sa Čavićem ”probio” 820 firmi za 20 miliona KM, i da je jedna presa u sarajevskoj firmi Pretis nabavljena za 30 miliona – a prodata ‘budi zašto’.

Tvrdi Dodik da njegova Vlada ne prodaje ništa – iako to neki hoće tako da predstave. On je optužio Čavića da brani ArcelorMittal, zbog kojeg RS nije dobila ništa, a Mittal nije ništa platio kada je došao u ovaj entitet.

“11 ljudi u Republici Srpskoj je preuzelo 700 preduzeća, od kojih nekoliko bliskih Draganu Čaviću”, kazao je Dodik, dodavši da su za vrijeme Čavića banka prodavali za 1 eura, preduzeća za ‘budi zašto’.

S druge strane – Dragan Čavić je odgovorio počevši sa: “Pokušava da bude predsjednik Republike. Ne uspjeva mu nažalost”.

Čavić kaže da Dodik sa svojim primitivizmom, neznanjem, bolesnim iživljavanjem nad siromašnim građanima RS pokušava da se pokaže kao najveći patriota i najiskreniji vođa Srba u proteklih 20 godina.

Verbalni okršaj Dodika i Čavića pogledajte u video prilogu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.