Izetbegović čestitao Erdoganu: Uvaženi predsjedniče…

Vijesti 22. maj 201716:20 > 16:22
Anadolija

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izabran je na funkciju predsjednika vladajuće stranke pravde i razvoja (AK Parti) na Trećem vanrednom kongresu te stranke. Tim povodom predsjednik SDA Bakir Izetbegović je predsjedniku Erdoganu uputio čestitku koju prenosimo u cijelosti.

“Uvaženi predsjedniče, dragi i cijenjeni prijatelju, 

U ime SDA i svoje lično ime, čestitam Vam povratak na čelo stranke i uspješno održani Treći vanredni kongres AKP. Braći u AKP želimo svaki uspjeh u daljem radu i zalaganju za izgradnju snažnije, pravednije i naprednije Republike Turske.

 Uvjeren sam da ćete nastaviti s uspjehom graditi demokratske institucije koje će istinski služiti narodu i građanima, i čuvati red i mir u bratskoj Turskoj hrabro i energično kao i dosad, s interesom naroda na umu i ljubavlju za zemlju u srcu.

 Borba AK Partije i Vaše zalaganje za reforme, jačanje i razvoj privrede i uspostavu pravne države vode Tursku u red snažnih svjetskih sila. U tim nastojanjima naše misli i molitve su uz vas, jer smo vezani historijom, kulturom i vjerom, što je osnov našeg neraskidivog prijateljstva”, stoji na kraju čestitke Bakira Izetbegovića.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.