Novi dan s Hemonom, Nikšićem, Velićem…

Vijesti 26. maj 201708:12 > 08:14
N1

U Novom danu štampu listamo sa bh. konceptualnim umjetnikom Damirom Nikšićem, kandidatom za načelnika općine Centar na prošlim lokalnim izborima.

Damir Nikšić je jedan od naših najpopularnijih umjetnika koji je to postao ponajviše zahvaljujući svojim video uradcima koje objavljuje na društvenim mrežama.

Na daskama Kamernog teatra 55 sutra će premijerno biti izvedena predstava “Knjiga mojih života”, rađena prema istoimenoj knjizi Aleksandra Hemona. Režiju potpisuje Sabrina Begović-Ćorić, a dramaturgiju Džejna Avdić. Sa nama u Novom danu autor Knjige mojih života, naš poznati i međunarodno priznati pisac i kolumnist, Aleksandar Hemon, dobitnik glavne nagrade Međunarodnog udruženja književnika PEN centar Amerika u 2017. godini.

Sutra počinje sveti muslimanski mjesec ramazan u kojem vjernici poste od ranog jutra do zalaska Sunca. Ramazan je mjesec posta tokom kojeg se muslimani uzdržavaju od hrane, pića, ali i loših misli i djela. Post je jedan od pet stubova islama, a podrazumijeva potpuno uzdržavanje od hrane, pića i tjelesnih zadovoljstava od zore do zalaska sunca. Post je obavezan za sve fizički i psihički zdrave i punoljetne muslimane i muslimanke. Gost ND je Muhamed ef. Velić.

Sa nutricionistkinjom Amelom Ivković govorimo i o optimalnoj prehrani tokom mjeseca posta.

Udruženje za promociju savremenog plesa Tanzelarija, zajedno sa svojim partnerima Sarajevskim ratnim teatrom SARTR i Osnovnom muzičkom i baletskom školom “Novo Sarajevo”, organizuje drugo državno i prvo regionalno takmičenje iz klasičnog baleta “Balance” 2017. u Novom danu ćemo uživo vidjeti male balerine i baletane na ovom važnom takmičenju.

Kroz Novi dan vas vodi Emela Burdžović. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.