Nikolić nikada nije došao u službenu posjetu BiH

Vijesti 31. maj 201719:22 > 19:26
N1

Nakon pet godina provedenih na funkciji predsjednika Srbije - Tomislava Nikolića danas mijenja Aleksandar Vučić. U službenu posjetu BiH nikada nije došao. A građani BiH bar oni koji će ga pamtiti i koji znaju ko je on bio kažu kako se baš i nije potrudio kada je u pitanju BiH.

Tomislav Nikolić će zasigurno biti zapamćen i po nedavnoj izjavi prilikom posjete delegacije Srbije mostu koji spaja Ljuboviju u Srbiji i Bratunac u BiH koja je izazvalča tenzije na relaciji Srbija BiH. 

“A meni je isto toliko važno što imaju po dvije trake sa obje strane, namijene biciklistima i pješacima, da se po njemu šetnjom stiže iz Srbije u Republiku Srpsku i iz Republike Srpake u Srbiju, i da jednog dana ne bude važno odakle si pošao i gdje ćeš da ideš, pošto će sve da bude jedno”, kazao je nedavno Tomislav Nikolić.

Nikolić će biti zapamćen i po tome što nikada nije bio u službenoj posjeti BiH. Osim što je prisustvovao regionalnom sastanku procesa Brdo-Brijuni ali i proslavi dana RS-a u B.L. Član predsjedništa Bakir Izetbegović , Nikoliću je otkazao gotoprimstvo nakon hašenja Orića, sljedeći izgovor za nedolazak u Sarajevo su bili vandredni izbori u Srbiji. Oštre poruke Bakir Izetbegović je uputio Nikoliću i za dolazak na proslavu Dana RS-a na kojoj je Nikolić istakao kako će uvijek biti uz RS.

“I ako vam bude trebao svedok na nekom međunarodnom sudu na koji će da Vas pozovu da branite RS uzdajte se u moje svedočenje, koliko god da budem star ja ću da dođem da vam poželim sreću, mnogo uspjeha neka raste nek se razvija neka živi RS u BiH i u veoma tesnoj zajednici sa sestrom bratom majkom ocem Srbijom a vi nazovite kako hoćete”, naveo je Nikolić.

Bilo kako bilo, Nikolić će se pamtiti, sudeći prema mišljenu građana, ne baš još dugo.

Vučećevo vrijeme kao Predsjednika tek dolazi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.