Bukvarević s predstavnicima Koordinacije boračkih udruženja

Vijesti 13. jun 201710:21 > 10:24
Fena

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević sastat će se danas s predstavnicima Koordinacije boračkih udruženja.

Razgovarat će se o sporazumu Vlade i boračkih organizacija o očuvanju dostignutog obima finansijskih sredstava na poziciji resornog ministarstva, radi rješavanja najtežih socijalno statusnih pitanja boraca, potvrđeno je Feni iz Bukvarevićevog ureda.

Bukvarević je jučer novinarima pojasnio da je cilj sporazuma da se na poziciji resornog ministarstva finansijska sredstva u narednih pet godina ne umanjuju, a da se sredstava koja su rezultat ušteda na godišnjem nivou, od šest do sedam miliona KM, preusmjere na rješavanje socijalno statusnih pitanja.

”Na prvom mjestu tu bi bili demobilisani borci koji imaju više do 60 godina i nemaju nikakavih drugih primanja”, istakao je Bukvarević.

Demobilisani borci koji su od jučer pred zgradom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu tražeći ispunjenje nekoliko zahtjeva koje su postavili tvrde da ih se ovaj sastanak ne tiče.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.