Tamara je milionita putnica kompanije Wizz Air u Tuzli

Vijesti 14. jun 201717:39 > 19:39
N1

Na Tuzlanski aerodrom danas je sletio milioniti putnik kompanije Wizz Air. Broj putnika na ovom aerodromu vrtoglavo raste iz godine u godinu.

Iz Basela u Tuzlu danas je sletio milioniti putnik. Desetogodišnjoj putnici iz Bijeljine ovo je inače bio prvi let u životu. Nagrada je besplatna karta za destinaciju koju ona sama odabere.

Osjećaj je super. Super je bilo. Meni je bilo zanimljivo jer mi je prvi put“, kazala je milionita putnica Tamara Motika.

Saznali smo od stjuardese koja nas je dočekala na aerodromu. Divan osjećaj, šta da vam kažem. Nešto što prvi put doživljavam i zaista divno“, navela je Tamarina majka Svjetlana Motika.

Od početka ove godine do sada na letovima za Tuzlu i iz Tuzle zabilježeno je 189.000 putnika što je za 56 posto više nego prošle godine. Veći broj putnika zahtjeva i proširenje terminala.

U ovom trenutku aerodrom raspolaže sa milion i 800 metara kvadratnih. Realizacijom proširenja i nadogradnje naše terminalne zgrade, mi ćemo kvadraturu povećati za 4.900 kvadrata gdje ćemo nesmetano moći opslužiti putnike na nivou godine od 700.000“, rekao je Rifet Karasalihović, direktor Međunarodnoga aerodroma Tuzla.

Kompaanija Wizz Air na Tuzlanskoma aerodromu ima dva bazna aviona koja lete na 16 destinacija u sedam zemalja.

U 2017. godini nudimo 670.000 mjesta u avionima na letovima u BiH. Zaradili smo povjerenje i lojalnost putnika i postali vodeća aero kompanija u BiH“, istakla je Sorina Ratz iz Wizz Aira.

Proširenje terminala koštat će 6,5 miliona maraka, te je raspisan tender za odabir najboljeg izvođača. Veći broj putnika i novi terminali omogućit će i nova radna mjesta.

Sardnja Međunarodnog aerodroma Tuzla i kompanije Wizz Air započela je 2013. godine i te godine je prevezeno 60.000 putnika. Broj putnika je rastao iz godine u godinu i dostigao danas milion preveznih putnika.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.