Ne propustite izdanje Novog dana na N1 sa Žute tabije

Vijesti 23. jun 201721:14 > 21:16
N1

U subotu ujutro ekipa Novog dana vas pozdravlja sa Žute tabije sa prekreasnim pogledom na grad Sarajevo.

Već tradicionalno 23. juni se u 134 zemlje svijeta obilježio kao dan SOS Dječijih sela, te rođendan Hermanna Gmeinera, utemeljitelja organizacije. Sa nama u Novom danu Una Mesić iz SOS Dječijih sela u BiH, govorimo o projektima u BiH i komentarišemo društveno političku svakodnevicu kroz naslovnice novina.

Kriza u Agrokoru i dalje je u fokusu javnosti. Povjerenik hrvatske vlade za Agrokor, Ante Ramljak, ponovno je boravio u Sarajevu. Kakva je sudbina Agrokorovih firmi u BiH, koji su ishodi posjete povjerenika za Agrokor ,šta će biti sa radnicima razgovaramo sa Adisom Omerbegović Arapović prodekanesom na Burch Univerzitetu.

Subota je posljednji dan Ramazana, a u nedjelju vjernici muslimanske vjeroispovijesti dočekuju Bajram. O Bajramu, običajima, ramazanu, Islamu, ali i animiranom filmu “Islam i rodna ravnopravnost” razgovaramo sa autoricom filma Zilkom Šiljak Spahić.

U vrijeme Bajrama u Bosni i Hercegovini tradicionalno se priprema baklava, u svim domovima po sličnoj recepturi.Bedrija Tulek ima gotovo zaboravljeni recept po kojem su ovu poslasticu nekada pripremale imućne sarajevske porodice.žandar baklava netipičnog je izgleda i okusa, a njena priprema traje danima. Bedrija Tulek gošća je naše emisije.

Dvanaesti međunarodni festival animiranog filma “NAFF 2017” počinje u Neumu i trajat će do 30. juna. Festival je jedan od događaja po kojem je grad Neum itekako prepoznatlji i zbog kojeg animirani film u BiH doživljava napredak. Uživo smo u i Neumu.

Najavit ćemo i Vučko trail 2017. na Bjelašnici i Visočici.

Sa Žute tabije ća vas tačno u 9 sati pozdraviti Merima Šemić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.