BIHAMK: Izbjegavati rizična preticanja

Vijesti 29. jun 201708:09 > 08:14
N1

Na putevima u BiH ovoga jutra saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz slab do umjeren promet vozila. Izuzetak su saobraćajnice u gradskim centrima, gdje je u ovim jutarnjim satima promet vozila pojačan, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog visokih dnevnih temperatura preporučuje se da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili večernjim satima. Iz BIHAMK-a savjetuju oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja. Zbog deminiranje terena na magistralnom putu M-6 Stolac-Ljubinje do 13:30 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

Zbog radova na redovnom održavanju tunela Ustirama na magistralnom putu M-16.2 Jablanica-Prozor danas od 08 do 17 sati saobraća se usporeno, jednom trakom.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-17 Vrapčići-Bišće Polje, M-17 Konjic-Tarčin, M-4 Simin Han-Kalesija i M-16 Poriče-Kupres, kao i magistralni put M-18 na području Živinica.

Vozače koji se kreću preko planinskog prevoja Borova Glava na magistralnom putu M-15 Šuica-Livno, upozoravaju na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja, saopćeno je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.