Velika akcija poreznih inspektora u KS i HNK

Vijesti 07. jul 201711:07 > 11:12
Facebook

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH jučer (četvrtak) su na području Hercegovačko-neretvanskog kantona i Kantona Sarajevo izvršili ukupno 58 inspekcijskih nadzora kod poreznih obveznika koji obavljaju ugostiteljske, trgovinske i druge uslužne i proizvodne djelatnosti.

U ovoj aktivnosti inspektori Porezne uprave FBiH otkrili su 21. neprijavljenog radnika, 23 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 15 objekata u kojima se obavljala djelatnost bez odobrenja nadležnog organa i 15 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, rada bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja zapečaćeno je 16 objekata i izdato je 38 prekršajnih naloga, sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 77.800,00 KM.

Porezna uprava se zahvaljuje svim poreznim obveznicima koji uredno izvršavaju svoje porezne obaveze i poziva sve porezne obveznike da svoje obaveze blagovremeno izvršavaju, dobrovoljno prijavljuju i plaćaju, da prijave svakog radnika, odnosno da posluju u skladu sa poreznim i drugim važećim propisima, jer je to najbolji i najsigurniji način poslovanja.

Svoj novac koristite za unapređenje poslovanja, investicije, razvoj, za isplatu plaća zaposlenicima, a ne da teško zarađeni novac trošite na plaćanje kazni i kamata. Porezna uprava želi biti partner poreznim obveznicima i graditi transparentne odnose zasnovane na važećim zakonima“, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.