Održana komemorativna sjednica SO Srebrenica

Vijesti 10. jul 201711:44 > 12:06
Izvor: N1

U Centru za kulturu Srebrenica danas je održana komemorativna sjednica Skupštine opštine Srebrenica posvećena bošnjačkim i srpskim žrtvama.

Na komemorativnoj sjednici prisustvovao je ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović, Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS kao i predstavnici vjerskih zajednica.

Iako su bili pozvani, na sjednicu nisu došli ni predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje genocida nad Bošnjacima “Sigurne zone UN-a“ Srebrenica Ćamil Duraković, predstavnici Majki Srebrenice, a nije došao ni direktor Memorijalnog centra Potočari, javlja reporterka N1 Ajla Šabanović.

Načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić je kazao kako njihov nedolazak znači svojevrsni bojkot.

Kontaktirali smo i Kadu Hotić, predsjednicu Udruženja Majke enklava Srebrenica – Žepa, koja nam je rekla kako nepojavljivanje članova udruženja žrtava nije bojkot, već da su imale mnogo obaveza.

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić je danas poručio kako svakoj žrtvi treba odati počast i pomen.

Inače, Grujičić je sa današnje komemorativne sjednice poslao poruke suživota i mira, a naveo je i kako sa sigurnosnog aspekta nema informacija o bilo kakvim prijetnjama.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.