Duraković: Zašto nisam prisustvovao komemorativnoj sjednici

Vijesti 10. jul 201713:06 > 13:17
N1

U Centru za kulturu Srebrenica danas je održana komemorativna sjednica Skupštine opštine Srebrenica posvećena bošnjačkim i srpskim žrtvama.

Na komemorativnoj sjednici nisu bili prisutni predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje genocida nad Bošnjacima “Sigurne zone UN-a“ Srebrenica Ćamil Duraković, predstavnici Majki Srebrenice, kao ni direktor Memorijalnog centra Potočari, a načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić je to nazvao “svojevrsnim bojkotom”.

Duraković je za N1 kazao kako je razlog bojkota sjednice retorika načelnika Opštine Srebrenica Mladena Grujičića i njegovo negiranje genocida.

Ranije je Kada Hotić, predsjednica Udruženja Majke enklava Srebrenica – Žepa, za N1 navela kako članovi udruženja žrtava nisu došli na sjednicu ne zato što su je bojkotovali, već da su imale mnogo obaveza.

Podsjetimo, na komemorativnoj sjednici prisustvovao je ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović, Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS kao i predstavnici vjerskih zajednica.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.