Zvizdić i Zaev na spomen-obilježju Trajkovskom

Vijesti 23. jul 201719:06 > 19:06
N1

Predsjednik Vlade Republike Makedonije Zoran Zaev je u društvu svoga kolege, predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, Denisa Zvizdića otišao u Rotimlje kod Stoca gdje je položio vijenac na spomen-obilježje tragično stradalom predsjedniku Makedonije Borisu Trajkovskom i članovima njegove pratnje.

Zaev je u razgovoru sa novinarima otkrio da mu se trenutno miješaju dva osjećanja, tuga i radost.

“Povod moje posjete Mostaru je specifičan. Ovdje sam došao kako bi posjetio grob našeg predsjednika, koji je bio veliki borac za mir i jednakost, ali i da učestvujem na manifestaciji ‘Mostar Peace Connection’. Sretan sam i radostan što ću učestvovati na potpisivanju povelje mira. To mi predstavlja veliko zadovoljstvo i uvijek sam se borio za unapređenja prava drugih, manje brojnih naroda i multietničko društvo”, poručio je Zaev.

Predsjedavajući Zvizdić je kazao kako se i sad sjeća tragične nesreće, u kojoj je stradao makedonski predsjednik Boris Trajkovski, istakavši da je Trajkovski obilježio razvoj demokratije na ovim prostorima.

N1

“Svi smo bili pogođeni, istinski”, kazao je Zvizdić.

Dodao je da niko ne zaslužuje nagradu ‘Mostar Peace Connection’ više od Zaeva.

“Bit će to važna poruka za kompletan region i podsticaj nama koji radimo na evropskim integracijama”, zaključio je predsjedavajući VM BiH.

Podsjećamo, u večernjim satima Zvizdić i Zaev će boraviti u Mostaru gdje će prisustvovati manifestaciji “Mostar Peace Connection” i potpisati Mostarsku povelju mira.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

N1