Dronjak: Izjave Staše Košarca motiv mladima da napuste BiH

Vijesti 26. jul 201713:52 > 13:54
N1

Član Predsjedništva Partije demokratskog progresa (PDP) Nikola Dronjak odbacio je kao netačnu tvrdnju predsjedavajućeg Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staše Košarca, da lider SDA Bakir Izetbegović "upravlja strukturama Saveza za promjene“.

Istakao je da Košarac daje lažne kvalifikacije pa i posljednjim navodima da “Izetbegović očigledno ima moć da naređuje određenim strukturama iz Saveza za promjene”.

-Svaka izjava Košarca je motiv desetinama mladih da napuste RS i BiH. Iz njegovih, i tvrdnji Dušanke Majkić te mnogih drugih, koje BiH uspješno hrani nekoliko godina, platama od 5.000 do 7.000 KM mjesečno, pokazuje se da smo kao društvo zapali u ozbiljan mentalni problem, gdje se samo razmatra ko su izdajnici i ko koga finansira, a pravo stanje se vidi u svakodnevnom životu građana – rekao je Dronjak.

Ukazao je da u stvarnom životu građana ostaju neriješeni brojni problemi, kao što je bio slučaj prilikom nedavnog požara u Ljubinju, koji je brojna domaćinstva ostavio bez mogućnosti da se bave bar stočarstvom, kao jedinom egistencijalnom mogućnošću na tom prostoru.

Dronjak je ponovio da zbog lošeg ekonomskog stanja mladi svakodnevno napuštaju BiH i sami odlaze u Evropsku uniju, jer političari ne rade na približavanju BiH evropskim tokovima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.