Policijska uprava Banjaluka: Napad pasa krivično djelo

Vijesti 07. aug 201715:30 > 15:32
N1

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka rade na dokumentovanju krivičnog djela "Izazivanje ošte opasnosti" u vezi sa napadom dva psa rase "azijat" na više građana u ulici Žarka Zgonjanina u Banjaluci.

Napad se desio u subotu oko 21.30 sati, a kako se navodi u saopštenju iz Policijske uprave Banjaluka “policijski službenici preduzimaju sve zakonom predviđene operativne mjere i radnje pod nadzorom postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka”.

“Nakon zaprimljene prijave policijski službenici PS Banjaluka – Lauš izašli su na lice mjesta i utvrdili da su napadnuta lica: M.R. (1956), Z.M. (1960), M.M. (1958), M.R. (1961) i S.R. (1996)”, stoji u saopštenju.

Dodaje se da svi oni zadobili više ugriza dok je povrijeđeni M.R. (1956) zadobio ugrize u predjelu vrata i grudnog koša, a nakon ukazane hitne ljekarske pomoći povrijeđeni su preveženi su u Univerzitetski klinički centar RS radi pružanja ljekarke pomoći.

“Lice M.R. preminulo je nakon ukazane ljekarske pomoći, te je naložena obdukcija tijela”, stoji u saopštenju iz Policijske uprave Banjaluka.

Podsjećamo da su dva psa u vlasništvu B.S. u dva navrata preskočili ogradu dvorišta nakon što ih je vlasnica pustila iz boksa i izgrizli su pet osoba. Komunalni policajci na terenu su utvrdili da psi nisu bili ni vakcinisani, jer je veterinar prije desetak dana zbog njihove agresivnosti bio spriječen da to učini.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVOna ovom linku.