Akcija SIPA-e: Uhapšena još jedna osoba, zaplijenjen heroin

Vijesti 22. aug 201708:53 > 09:01
N1

SIPA je nastavila akciju "Povratnik", uhapšena je još jedna osoba, a tokom pretresa lokacija zaplijenjeno je više od dva kilograma heroina, navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH.

Akcija je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje organizovanih struktura narko-kriminala na području Brčko Distrikta i šireg područja BiH.

Policijski djelatnici SIPA i Policije Brčko distrikta su po nalogu Tužiteljstva BiH lišili slobode osumnjičenog Srđana Krndija, rođenog 1990. godine u Banja Luci.

Operativnim radom i istražnim aktivnostima došlo se do saznanja o mogućim lokacijama gdje se skriva veća količina opojne droge, a zaplijenjeno je više od dva kilograma heroina – čija je tržišna vrijednost blizu 100.000 KM.

Iz Tužilaštva BiH navode da je to jedna od najvćih zaplijena heroina u proteklom periodu.

Akcija „Povratnik“, usmjerena je na borbu protiv organiziranog narko-kriminala u BiH, čiji pripadnici su vršili međunarodno krijumčarenje opojnih droga u BiH, te dalju distribuciju narkotika na ilegalnom narko-tržištu prema BiH i insotranstvu.

U okviru akcije ostvarena je značajna suradnja sa partnerskim institucijama Republike Srbije.

Istražne aktivnosti nastavljaju se dalje, a osobe pod istragom osumnjičene su za kaznena djela organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnim drogama, navodi se u saopštenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.