Senad Pećanin i Sabina Ćudić u Danu uživo

Vijesti 28. aug 201716:03 > 16:06
N1

Društvene mreže danas komentiramo sa našim pop pjevačem Fuadom Backovićem Deenom. U Danu uživo saznajte kako komentira društveno političku svakodnevicu, ali i popularne prozivke na svoj račun na društvenim mrežama poput one da je "babin sin" ili "Torbicom ga Fuade!".

“Sebija Izetbegovic je zavela atmosferu straha, očaja i beznađa” riječi su kojima je stanje na Kliničkom centru Univerziteta u sarajevu opisao Senad pećanin, advokat i novinar. Senad Pećanin u žiži je javnosti kao pravni savjetnik prof. dr Ismeta Gavrankapetanovića koji je smijenjen sa pozicije šefa Klinike za ortopediju i traumatologiju. Naš je današnji gost

Bakir Izetbegović imitira svoje prijatelje diktatore hapšenjem neistomišljenica – ovo je izjavila Sabina Cudic, potpredsjednica Naše stranke nakon što je američka državlljanka uhapšena jer je pokazala srednji prst. Je li pokazivanje srednjeg prsta sloboda govora? Kako komentariše izjave S. Kurtza o pokrivenim ženama, hoće li NS ići pod ruku sa SDP-om i DF-om? Ovo su teme koje otvaramo u Danu uživo.

Kad je u pitanju sloboda medija BiH je od 180 zemalja na 65. mjestu. Zabrinjava činjenica da na ljestvici konstantno padamo i da je povećan broj slučajeva napada, pritisaka i zastrašivanja novinara. Koliko je ovaj podatak zabrinjavajući, ko sve vrši pritiske na medije, ko treba da brani i štiti novinare – na ova pitanja odgovara Jasminka Džumhur, ombudsmen Bosne i Hercegovine.

Kroz Dan uživo vas vodi Emela. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.