N1 saznaje kako je došlo do hapšenja Amela Sejfovića

Vijesti 11. sep 201719:36 > 20:15
N1

Obavještajno-sigurnosna agencija BiH (OSA/OBA) je nekoliko dana pratila telefonske aktivnosti Amela Sejfovića, bjegunca iz KPZ Miljacka u Sarajevu koji je danas uhvaćen u selu Buci kraj Visokog.

Prvi put je lociran u srijedu nakon čega je krenula široka obavještajno-policijska akcija. OSA je nedugo nakon bijega Amela Sejfovića iz KPZ Miljacka u Sarajevu imala podatke o približnoj lokaciji na kojoj se skrivao.
Sejfović je za vrijeme osmodnevne potrage promijenio više od 20 SIM kartica na mobilnom aparatu, a ometao je i telekomunikacijski relej što je otežalo rad službi i odugovlačilo njegovo ponovno hapšenje i sprovođenje u KPZ u Sarajevu.
Nepristupačan teren, uz sve navedeno, onemogućio je njegovo preciznije lociranje, stoga je potraga trajala osam dana, saznaje N1.
Podsjećamo, Amel Sejfović je iz sarajevskog zatvora pobjega 3. septembra. Uhvaćen je u popodnevnim satima 11. septembra, a nešto prije 19:30 ponovo je vraćen u KPZ “Miljacka”, nakon odrađenog ljekarskog pregleda u Općoj bolnici u Sarajevu.

On se tereti da je sa grupom osoba opljačkao banku u sarajevskom naselju Ilidža 2015. godine, kada je poginuo biciklista Kemo Bašić.

Treba podsjetiti da su prilikom privođenja Sejfovića povrijeđena dva pripadnika MUP-a KS koji su nakon pružene pomoći u službi Hitne pomoći u Visokom prebačeni u Opću bolnicu u Sarajevu.

Sve informacije o slučaju Amela Sejfovića pronađite na OVOM linku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih
mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.