Predstavljajao se kao fudbaler i uzimao novac iz radnji

Vijesti 17. sep 201708:41 > 08:44
N1

Policijski službenici Policijske stanice Banja Luka-Centar ispitali su Z. Ž.(1981) iz Slavonskog Broda osumnjičenog da je u vremenskom periodu od 10. jula do 11. augusta 2017. godine izvršio pet krivičnih djela „Prevara“ na području grada Banje Luke.

On se sumnjiči da je krivična djela izvršio na način da je ulazio u radnje za prodaju sportske opreme i predstavljao se kao fudbaler fudbalske ekipe koja je osvojila turnir i kao nagradu dobila trenerke, a da su mu vlasnici navedene radnje bili sponzori, i govorio radnicama da stupe putem telefona sa vlasnicima kako bi im se zahvalio i odštampao logo njihove radnje na trenerkama i to im poklonio.

Nakon što bi radnice nazvale vlasnike, on bi preuzimao telefon i započinjao razgovor sa njima, a kada bi oni i prekinuli vezu, on bi nastavljao pričati tako da su radnice imale utisak da on idalje razgovara, da bi potom po završetku razgovora, saopštavao da je vlasnik rekao da mu daju određeni novčani iznos na ime o što su one i učinile, čime je potivpravno prisvojio oko 1.100 KM.

Policijski službenici će nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv osumnjičenog Z. Ž. dostaviti izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Banjoj Luci.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.