"Vodoodbrana Sarajeva" predala poziv Ani Babić

Vijesti 18. sep 201714:27 > 14:30
N1

Predstavnici kampanje "Vodoodbrana Sarajeva" predali su predsjedavajućoj Skupštine Kantona Sarajevo Ani Babić poziv da sazove vanrednu sjednicu Skupštine KS povodom najveće krize u vodosnabdijevanju.

Problemi sa redukcijama traju godinama, a ono što građane brine jeste da slijedi zimska sezona koja bi mogla otežati radove na popravci vodovoda.

Skuptšina Kantona Sarajevo ima sva moguća sredstva na raspolaganju da što prije počne rješavati ovaj problem, u suprotnom ulazimo u zimsku sezonu kada nema građevinskih radova – rješavanje problema će se produžiti do proljeća, što znači da će građani Sarajeva još dulje biti u vanrednoij situaciji bez redovnog vodosnabdijevanja. Odgovornost je na predsjedavajućoj Skupštine“, rekao nam je Anes Podić iz Udruženja Eko akcija.

Ona može zakazati vanrednu sjednicu skupštine. U pitanju nije upit jedne organizacije, ovo je problem kojeg dijeli najveći broj građana u ovom trenutku“, dodao je.

Do sada je blizu 3.000 građana potpisalo protestni poziv Skupštini KS, a akcija će biti nastavljena i tokom ove sedmice, saopštili su organizatori kampanje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.