"Sarajevo, čekajući lastavice", knjiga slovačkog ambasadora

Vijesti 19. jan 201516:35 > 16:38
MVP

Zamjenica ministra vanjskih poslova BiH Ana Trišić-Babić smatra da knjiga "Sarajevo, čekajući lastavice", koju je napisao bivši ambasador Slovačke u BiH Miroslav Mojžita, predstavlja kulturni vid saradnje dvije zemlje, koja je jednako važna kao i bilateralna saradnja.

Trišić–Babić se povodom sarajevske prezentacije ove knjige, osim sa Mojžitom, danas susrela i sa autorom fotografije – bivšim ministrom inostranih poslova Slovačke Pavolom Demešem i glavnim izdavačem ovog projekta Munirom Pašagićem.

Mojžita je naglasio da je na osnovu raznih bilješki napisao knjigu za sebe, svoje kolege iz Ministarstva vanjskih poslova Slovačke, ali i za upoznavanje zapadnog Balkana sa BiH.  

On je dodao da će određen broj knjiga biti doniran Ministarstvu vanjskih poslova BiH, koje bi se mogle distribuirati diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH širom svijeta.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Slovačke u BiH Jan Pšenica, kao i ambasador BiH u Slovačkoj Danka Savić, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Knjiga “Sarajevo, čekajući lastavice” će, osim Sarajeva, imati svoju prezentaciju u Pragu i Briselu.