Obilježen Međunarodni dan osoba treće životne dobi

Vijesti 01. okt 201415:58 > 16:03
Facebook

U Centru za zdravo starenje Novo Sarajevo danas je simbolično obilježen Međunarodni dan osoba treće životne dobi.

U okviru obilježavanja ovog značajnog datuma upriličeno je predstavljanje projekta “Međugeneracijski zid solidarnosti”, koji implementira Centar za zdravo starenje Novo Sarajevo u saradnji s Općinom Novo Sarajevo i Gradskom upravom Grada Sarajeva, a radi promocije mreže centara za zdravo starenje i međugeneracijske solidarnosti.  

Brojnim članovima Centra, prijateljima i gostima, među kojima je bio i ambasador Republike Slovenije Iztok Grmek, obratio se načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo čestitajući članovima ovaj značajni datum, sa željama da što više vremena u zdravlju i veselju provedu kako u ovom centru, tako i izvan njega, a da Općina Novo Sarajevo i dalje nastavlja misliti na njih kada je u pitanju projekt uspostave mreže centara za zdravo starenje, otvaranjem još jednog ovakvog centra u Velešićima. 

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić, ističući da mu je čast što je opet u ovom centru i to baš ovim povodom, kada se slavi treća dob. 

Gradonačelnik Komšić članovima Centra poklonio je i zajedničku fotografiju koja je nastala za vrijeme posjete članova Gradskoj vijećnici. 

Međugeneracijski zid solidarnosti, na kojem su na slikovit način iskazane asocijacije na zdrave stilove života, djelo je učenika OŠ “Grbavica I”, Treće gimnazije, Srednje škole za okoliš i drvni dizajn, Škole za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje osoba s posebnim potrebama, te članova likovne sekcije Centra za zdravo starenje. 

Na današnjoj manifestaciji svim učesnicima navedenog projekta, općinski načelnik Nedžad Koldžo uručio je zahvalnice koje je za njih pripremio menadžment Centra.