Puhalo na panelu u Rovinju: Ne bih se pokrio, nego potkratio

Vijesti 23. sep 201713:09 > 13:19
N1

News direktori N1 televizije danas učestvuju na panelu u sklopu Weekend Media Festivala u Rovinju, a njihovi gosti su im najpopularniji satiričari regije.

Jedan od gostiju na ovogodišnjem panelu N1 televizije u Rovinju je i Srđan Puhalo, sociolog i satiričar iz BiH. Jedna od tema je bila i “tradicionalni pozdravi u svim zemljama”.

Puhalo je prvo komentarisao dobroćudnost Bosanaca i Hercegovaca

U Hrvatskoj se toliko brzo mijenjaju premijeri da nisu sposobni da nađu drugog Hercegovca. To je ta naša velika duša, ono što je najbolje da damo drugima. Bosanci gdje god dođu donesu taj jedan šarm i zanimljivost i moraju ih zvati snajka i zet“, kazao je Puhalo.

Borna Sor iz Hrvatske i Draža Petrović iz Srbije su zajedno sa Damirom Nikšićem odgovorili koji bi bili najbolji tradicionalni pozdravi.

Mi Bosance i Hercegovce pozdravljamo starim hrvatskim pozdravom koji je kompromitovan, a glasi: Imaš kunu?“, kazao je Borna Sor.

Meni pozdrav “Za dom spremni” liči na reklamu za stambeni kredit“, kazao je Draža Petrović. 

Damir Nikšić ističe da bi najbolji pozdrav za BiH bio “Znaš li đe ćeš”.

Stari bosanski pozdrav bi bio “Znaš li đe ćeš”. Tako se ljudi pozdravljaju, samo neoficijelno. To bi možda trebao biti regionalni pozdrav: Znatel’ đe ćete?”.

N1

Puhalo je također komentarisao “aferu prisluškivanja” i navode austrijskog ministra Kurza o pokrivanju žena u Sarajevu.

Vi iz Hrvatske bolje znate šta se s nama dešava, nego mi sami pa mi nije jasno što smo prisluškivali. Nije mi jasno jer je i Hrvatska dosadna zemlja, pa se tu nema šta prisluškivati. Ja se ne bih pokrio, ja bi se potkratio. To ti je oko hiljadu KM mjesečno, ne moraš raditi ništa“.

Još je odgovorio šta mu piše na majici, što je interesovalo mnoge. 

Na majici mi je najveći strah hrvatskih desničara, jer na arapskom piše “Srbin”“.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.