Hoće li biti podnesena krivična prijava protiv Tučića?

Vijesti 23. jan 201519:21 > 19:26
N1

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH prije ostavke trebalo je da sačeka stav Predsjedništva BiH o eventualnim implikacijama izvoza oružja u Ukrajinu stav je predsjedavajućeg Predsjedništva BiH. Nadležni ostavku tumače isključivim nalogom Tučićevog stranačkog šefa Milorada Dodika, a stižu i najave o podnošenju krivične prijave.

Kadrovi SNSD-a u dva državna ministarstva – inostranih poslova i odbrane dali su saglasnost za izvoz oružja u Ukrajinu čime potez Borisa Tučića predsjedavajući Predsjedništva BiH vidi kao političku priču SNSD-a na braniku zaštite interesa Rusije.

Lično se pak ne slaže sa izvozom u zemlje sukoba.

Istina je da je meni gospodin Tučić došao i istina da sam mu ja rekao da pošalje upit Predsjedništvu o implikacijama i da sam mu rekao da sačeka dok ne dobije odluku. // Dakle, očito je da se to pokušava lažno predstaviti javnosti što apsolutno ne stoji i nije to prvi put da to radi SNSD i Dodik, ali me posebno iznenađuje Tučić kad je sa mnom pričao na ovu temu“, kazao je za N1 Mladen Ivanić, predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Opširnije u prilogu reporterke N1 Milice Vučetić.