Disciplinski postupak po tri tačke protiv ambasadorice BiH

Vijesti 27. sep 201711:22 > 11:23
Mirsad Čolaković

Rasprava u okviru disciplinskog postupka protiv ambasadorice Bosne i Hercegovine u Hagu Mirsade Čolaković zakazana je za 4. oktobar, potvrdio je Srni načelnik Kancelarije za odnose s javnošću Ministarstva inostranih poslova BiH Nebojša Regoje.

On je napomenuo da je na raspravu zakazanu za 4. oktobar pozvana i Čolaković.

“Disciplinski postupak je pokrenut po tri tačke – nepostupanje po pisanoj instrukciji ministra inostranih poslova i nedostavljanje pisma primaocu; otvaranje zatvorene poštanske pošiljke namijenjene drugom licu, članu Predsjedništva BiH; te otvaranje zatvorene poštanske pošiljke namijenjene drugom licu, predsjedavajućem Predsjedništva BiH”, rekao je Regoje.

On je podsjetio da je na prijedlog ministra inostranih poslova BiH Igora Crnadka Ministarstvo 19. jula donijelo odluku o pokretanju disciplinskog postupka protiv Čolaković.

Problem sa Čolaković je nastao nakon što je tadašnji predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić saopštio da je otvarano pismo koje mu je upućeno iz Međunarodnog suda pravde u Hagu.

Pismo je Ivaniću upućeno posredstvom Ambasade BiH u Holandiji, a u tom trenutku na funkciji ambasadora bila je Čolakovićeva.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.