Akcija Druker: U toku dana odluka o pritvoru osumnjičenim

Vijesti 25. jan 201515:39 > 15:45
Izvor: Sudbih.gov.ba

Sud BiH će do kraja dana odlučiti o zahtjevu Tužilaštva BiH da bude određen jednomjesečni pritvor istražiocu Tužilaštva BiH Muji Smajloviću i Robertu Iličiću, koje su uhapsili pripadnici SIPA-e u akciji "Druker", rečeno je iz Suda BiH.

U Sudu BiH jutros je održano ročište o prijedlogu Tužilaštva BiH, koje je Smajlovića i Iličića osumnjičilo za organizovani kriminal i korupciju.

Pritvor je predložen zbog mogućnosti bijega, ali i ponavljanja krivičnog djela, te prikrivanja dokaza.

Ročišto je trajalo skoro dva sata, a Smajlovićev advokat Vlado Adamović rekao je da Tužilaštvo BiH njegovog klijenta osumnjičio za odavanje podataka Tužilaštva.

Prema njegovim riječima, takvi dokazi zbog tajnosti istrage nisu jutros prezentovani.

Za sada postoj osnovana sumnja da je zaposleni u Tužilaštvu uradio nešto što je krivično djelo“, rekao je Adamović i dodao da se Smajlović nije obraćao Sudu BiH, jer se saglasio sa stavom odbrane.

Iličićev advokat Sead Temim rekao je da je njegov klijent osumnjičen za nedozvoljen promet vojnom opremom i eksplozivnim sredstvima.

On je negirao da su razlog hapšenja optužbe u vezi sa narkoticima, kako što se do sada navodilo u medijima.

Temim kaže da se Ililić branio ćutnjom, ali i potvrdio da je njegov branjenik sarađivao sa Smajlovićem.

Ukazali smo sudu da je razlog za pritvor neosnovan i da je riječ o preuranjenom djelovanju, jer nam dokazi nisu prezentovani“, naveo je Temim.