Oglasila se UIO: Odgođeno izjašnjavanje o akcizama

Vijesti 02. okt 201717:50 > 17:54
N1

Upravni odbor Uprave za indirektno/neizravno oporezivanje (UO UINO) BiH odgodio je danas izjašnjavanje o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o trošarinama u BiH zbog tehničkog usuglašavanja teksta zakona, saopćeno je danas iz UIO.

”Uz ove zakonske izmjene u oblasti trošarina, UO UINO izjasnit će se o izmjenama i dopunama Zakona o uplatama na Jedinstveni račun i raspodjeli prihoda te Zakona o sustavu neizravnih oporezivanja. Nastavak sjednice bit će organiziran tijekom ovog tjedna”, saopšteno je.

Kako se navodi, na današnjoj sjednici razmatran je i prednacrt zakona o porezu na dodanu vrijednost (PDV) koji je upućen iz UINO te je zaključeno da se u izradu ovog zakonskog rješenja uključe eksperti iz UO i resornih ministarstava prije finalizacije ovog dokumenta i upućivanja u dalju proceduru.

”UINO primio je k znanju informaciju o stanju i aktivnostima Uprave za prvih šest mjeseci ove godine gdje je utvrđen rast prihoda od neizravnih poreza, a ovaj pozitivan trend nastavljen je i u izvještajnom periodu za devet mjeseci.

Razmatran je i program rada Uprave i Upravnog odbora za 2018. godin te proračunski zahtjev za iduću godinu u iznosu 91,2 milijuna KM koji će biti dopunjeni za iduću sjednicu prije izjašnjavanja i upućivanja Vijeću ministara BiH u dalju proceduru.

Na današnjoj sjednici nisu razmatrane točke dnevnog reda koje se odnose na utvrđivanje privremenog koeficijenta za raspodjelu prihoda i poravnanja među entitetima za prethodna razdoblja”, saopšteno je.

Kako N1 saznaje, ekspert Muhamed Kozadra bio je protiv povećanja od 15 feninga. Kozadrin prijedlog nije predstavljen detaljno medijima čiji su predstavnici čekali završetak sjednice više od pet sati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.