SDA-ov vijećnik na poligrafu: Nisam mogao slušati optužbe…

Vijesti 04. okt 201715:55 > 16:05
Facebook

Toni Vukadin, član Stranke demokratske akcije i Gradskog vijeća Grada Sarajeva, nedavno se podvrgnuo poligrafu zbog ranijih optužbi da je svojim djelovanjem nanio štetu SDA.

Vukadin je kazao da su lažne optužbe na njegov račun prešle svaku granicu i da je na kraju odlučio da uradi poligrafsko testiranje kako bi demantovao sve koji su govorili da radi protiv svoje političke stranke.

Nakon što su lažne optužbe prevršile svaku mjeru, a nisam mogao ići i svakog pojedinačno ubjeđivati u istinitost odlučio sam se podvrgnuti poligrafu da se i sam uvjerim da to nije tako. Rezultati su naravno pokazali da su sve optužbe bile neistina“, napisao je Vukadin na svom Facebook profilu.

On je kazao da se u SDA učlanio “u vrijeme kada se bježalo od SDA, kada je SDA bila u dubokoj opoziciji bez ikakvog interesa, a radi Alije Izetbegovića.”

Iako danas gledam kako na pozicije bivaju postavljani ljudi koji su bili na listama drugih stranaka i “juče” došli u SDA borio sam se za ideju SDA kao konzervativne stranke koja se bori za cjelovitu Bosnu i Hercegovinu kao moju domovinu“, smatra vijećnik SDA.

Vukadin je istakao da bi bilo dobro kada bi svi političari uraditi poligraf, kako bi narod mogao vidjeti ko ih zastupa.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.