Obustava saobraćaja na dan utakmice BiH protiv Belgije

Vijesti 04. okt. 201717:06 > 17:11
Podijeli:
Izvor: N1/Ilustracija

U subotu će u Sarajevu 7. oktobra 2017. godine doći do privremene obustave saobraćaja na lokalitetu stadiona "Grbavica" na dan odigravanja utakmice Bosna i Hercegovina - Belgija, koja će biti odigrana na "Grbavici".

Navedena obustava se odnosi na Zvorničku ulicu, u dijelu od raskrsnice sa ulicama Put Mladih Muslimana – Azize Šaćirbegović do raskrsnice sa ulicom Kemala Kapetanovića, te na ulicu Topal Osman Paše na dijelu od raskrsnice sa ulicom Kemala Kapetanovića do raskrsnice sa ulicom Zvornička u periodu od 14.00 do 21.00 sati istog dana.

Takođe, bit će zabranjen i saobraćaj u mirovanju (parkiranje vozila) na izdvojenom parkingu neposredno uz stambeno-poslovni objekat „LORIS“ u periodu od 08:00 do 21:00 sati, a koji će u potpunosti biti stavljen na raspolaganje za potrebe organizacije pomenute utakmice. Iz tog razloga, ovim putem apelujemo na stanare pomenutog objekta, kao i susjednih stambenih zgrada koji koriste ovu površinu za parkiranje, da imaju razumijevanja za poduzete mjere te blagovremeno premjeste svoja vozila na susjedne parking prostore.

Sve navedene mjere su donijete u cilju pojačane bezbjednosti, a vezane su za ovu izuzetno važnu utakmicu. Navedeno je kako se spomenutim mjerama omogućava brži i lakši ulazak i izlazak gledalaca sa stadiona.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.