Pozvao djevojku da izađe ispred, pa je potom oteo

Vijesti 06. okt 201710:05 > 10:09
N1/ Arhiv

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka jučer su uhapsili osobu inicijala D. J. (1992) iz Banje Luke zbog sumnje da je izvršio krivična djela "protivpravno lišenje slobode" i "ugrožavanje sigirnosti".

Osoba se sumnjiči da je oštećenu 2. oktobra 2017. godine oko 21:30 sati prethodno nagovorio da izađe ispred kuće stanovanja, te je uz pomoć fizičke snage nasilno uvukao u svoj putnički automobil marke Fiat i uputio ozbiljne prijetnje po život.

Oštećena je iskoristila nepažnju dok je osumnjičeni točio gorivo na benzinskoj pumpi, uspjela se osloboditi i sakriti i pozvati policiju.

Policijski službenici su nedugo zatim pronašli napušteno vozilo u kojem su se nalazili predmeti i tragovi bitni za dokazivanje krivičnih djela, a što su i zadokumentovali kroz izvršen uviđaj.

O navedenim okolnostima upoznat je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta u redovnoj proceduri biće dostavljnjen izvještaj za pomenuta krivična djela.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.