Važno upozorenje MUP-a uoči meča BiH – Belgija na Grbavici

Vijesti 06. okt 201710:18 > 10:21
N1

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo izdalo je važno upozorenje za sve posjetitelje utakmice reprezentacija BiH i Belgije koja se 7. oktobra igra na stadionu Grbavica.

Policijski službenici Uprave MUP-a Kantona Sarajevo su održali niz sastanaka sa predstavnicima FS/NS BiH, te predstavnicima zaštitarske agencije, s ciljem adekvatnog planiranja mjera za osiguranje ovog sportskog događaja, stoji u obavijesti na stranici MUP-a KS.

Kako se navodi, precizirane su obaveze nadležnih za osiguranje utakmice u svim njenim segmentima, a predstavnici FS/NS BiH upoznati sa mjerama koje Uprava policije poduzima u cilju što kvalitetnijeg osiguranja ovog značajnog sportskog događaja, al ii mjerama koje je neophodno da poduzmu zaštitarska agencija i organizator (FS/NS BiH), a u okviru svojih nadležnosti, kako bi utakmica protekla u najboljem redu i bez incidenata.

Iz MUP-a upozoravaju: Nikakva ponašanja koja imaju obilježja prekršaja ili krivičnog djela neće biti tolerisana.

Iskoristili su i priliku da pozovu građane, a posebno navijače reprezentacija da svojim ponašanjem daju doprinos kako bi utakmica prošla u fer i sportskoj atmosferi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.