Donji Vakuf: Razbojnici otuđili veću sumu novca

Vijesti 09. okt 201710:06 > 10:13
N1

Dvije nepoznate osobe otuđile su od radnice jedne kladionice u Donjem Vakufu nepoznatu veću sumu novca tako što su joj onemogućili kretanje vozilom, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona.

Kako piše u saopćenju, u petak oko 23:45 sati u Policijsku stanicu Donji Vakuf obratila se uposlenica sportske kladionice koja je prijavila krivično djelo razbojništva. Naime, dok se ista kretala vlastitim vozilom, u mjestu Klade, općina Donji Vakuf ispred nje se zaustavilo nepoznato vozilo te joj na taj način onemogućilo dalje kretanje.

Iz vozila su izašla dva maskirana muškarca koji su od nje otuđili veću sumu novca koji je vlasništvo kladionice, a zatim se vozilom udaljili u pravcu Travnika.

Odmah po prijavi na lice mjesta je upućena patrola, a o navedenom događaju su upoznate i susjedne policijske stanice radi pojačane kontrole vozila i osoba te su poduzete i druge mjere i radnje u cilju pronalaska izvršioca navedenog krivičnog djela. Uviđaj su obavili pripadnici OKP PU Jajce, saopćeno je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.