FOTO| Okupljanje građana, sjećanja na Selmu i Editu

Vijesti 10. okt 201712:03 > 12:13
N1

Ispred zgrade Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine u Sarajevu okupilo se stotinjak građana povodom obilježavanja godišnjice smrti studentica Selme Agić i Edite Malkoč.

Okupljanje građana počelo je u 12 sati minutom šutnje, učenjem Fatihe i polaganjem cvijeća za stradale djevojke.

Na mjestu pogibije dvije studentice iz Bugojna i Bosanske Krupe okupili su se brojni prijatelji, poznanici, kolege i osoblje Filozofskog fakulteta.

Članovi porodica i studenti istakli su da i dalje nisu zadovoljni sigurnosnom situacijom u saobraćaju u glavnom gradu u BiH.

Otac Selme Agić je rekao da je nezadovoljan suđenjem, odnosno ponovnim suđenjem, konstantnim odgađanjem i nedolaskom advokata.

Ipak je dodao da će porodice, koliko god im je teško, istrajati do kraja, iako ističu da niti nijedna kazna njima ne može vratiti Editu i Selmu.

N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1

Podsjetimo, Sanjin Sefić je osumnjičen da je automobilom udario Selmu Agić i Editu Malkoč, a zatim pobjegao s mjesta nesreće.

Sefića optužnica tereti za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa i krivično djelo neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći.

Prvooptuženi Sefić je nakon bijega u Srbiju i boravka u ekstradicijskom pritvoru u Novom Sadu, odnosno provođenja ekstradicijskog postupka, 9. januara ove godine izručen pravosuđu Bosne i Hercegovine. Optužnicom su obuhvaćeni i Sanjinova sestra Sara Sefić, kao i Dino Alić, Amar Salihović i Saud Nišić, zbog sumnje da su mu pomogli u bijegu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.